Lopott szavak 3. kép

Lopott szavak – film

Rory Jansen (Bradley Cooper) író, aki a Lopott szavak című film szerint most éri el legnagyobb sikerét, új regénye egyaránt meghódította az olvasókat és a kritikusokat is. Amerika egyik legnagyobb kedvencévé, az irodalmi élet sztárjává válik. A történettel csak egy probléma van: nem Rory Jansen írta. Előbb-utóbb szembe kell néznie az írónak azzal, hogy a múlt kísért, és eljön a pillanat, mikor találkoznia kell az Öregemberrel (Jeremy Irons), akinek a művét saját nevén publikálta.

Lopott szavak [+12]

thriller

Rendező: Lee Sternthal, Brian Klugman
Forgatókönyvíró: Brian Klugman, Lee Sternthal
Zeneszerző: Marcelo Zarvos
Operatőr: Antonio Calvache
Producer: Michael Benaroya, Tatiana Kelly, Jim Young
Vágó: Leslie Jones

Szereplők:

Olivia Wilde (Danielle)
Zoe Saldana (Dora Jansen)
Bradley Cooper (Rory Jansen)
Jeremy Irons (az öregember)
Michael McKean (Nelson Wylie)
Zeljko Ivanek (Joseph Cutler)

A Lopott szavak ebben a filmben egy sikeres történet, egy könyv ellopását jelentik. A könyvvel ismertté váló Rory Jansen (Bradley Cooper) élete kétszer vesz hatalmas fordulatot: először amikor az első kötetének kiadása az irodalmi életben és az átlagolvasók körében is rendkívül pozitív visszhangot kelt. Az utca embere is oda van a könyvért, a kritikusok is ódákat zengnek róla: a regény a könyvkluboktól kezdve a reptereken át a főiskolákig mindenhol hódít.

Az addig még ismeretlen író stílusával és időtlennek tetsző bölcsességével hamar az irodalmi élet egyik sztárjává válik. A karizmatikus, tehetséges, intelligens és fiatal szerzőnek mintha mindene meglenne: a siker mellett gyönyörű feleség (Zoë Saldana) várja otthon, a világ a lábai előtt hever – és mindezt pusztán a szavainak köszönheti.

De kinek is a szavai ezek? És pontosan ki is írta a hírnevet hozó történetet?

Másodszor akkor fordul aRory sorsa, amikor a könyv sikerében fürdő írót egy nap felkeresi egy rejtélyes Öregember (Jeremy Irons), aki azzal a döbbenetes állítással szembesíti, hogy valójában ő a könyv szerzője. A férfi mesélni kezd fiatal korának gyönyörű, ám tragikus emlékeiről, amelyek ihletésére papírra vetette a történetet. A találkozás hatására Rory kénytelen számot vetni a kreativitás és az ambíció kérdéseivel, és elgondolkodni azon, hogy a sikere mögött álló döntés kapcsán vajon mennyire tiszta a lelkiismerete.

YouTube előnézeti kép

Vajon kitart amellett hogy föltárja a könyv valódi szerzőjének kilétét?

Vagy máshogy oldja meg a dolgokat?

Eredeti cím: The Words
Országos bemutató: 2012. november 08.
Forgalmazó: InterCom
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott

Filmajánló

[film]